Care sunt cele mai bine platite joburi in strainatate

Foarte multi romani aleg calea emigrarii, pentru a gasi un loc de munca mai bine platit, o societate mai bine organizata si in general, avanaje mai mari decat cele pe care le poate oferi Romania. Plecarea este o decizie cat se poate de importanta, asadar, trebuie sa fie facuta dupa o analiza cat se poate de riguroasa a optiunilor. Daca in ceea ce priveste destinatiile, majoritatea romanilor aleg Marea Britanie, Germania si Danemarca, in ceea ce priveste joburile, cele mai bine platite sunt urmatoarele.

Joburile din domeniul medical

Medicii sunt extrem de cautati in strainatate, mai ales cei cu specializari cat mai dificile. In general, salariul din sistemul medical poate sa varieze destul de mult. Un asistent poate sa castige intre 1500 si 2500 de euro in fiecare luna iar un medic poate sa depaseasca cu usurinta 3000 de euro.
Chiar si ingrijitorii la domiciliu sau bonele au salarii consistente, intre 900 si 1100 de euro in Italia si Austria si chiar pana la 2200 de euro in Marea Britanie. De regula, avantajul major al unui job de acest fel este faptul ca familiile pentru care se lucreaza ofera si cazare si masa.

Joburile in constructii

Constructiile sunt, de asemenea foarte cautate si pot sa aduca banuti destul de frumosi in buzunarele romanilor. De regula, un constructor fara studii casiga intre 1300 si 1500 de euro in Germania si intre 1800 si 2000 de euro in Marea Britanie. Tot in domeniul constructiilor sunt cautati si electricieni, instalatori, betonieri sau muncitori necalificati. Astfel, oricine vrea sa munceasca poate sa isi gaseasca cu usurinta de lucru intr-un astfel de domeniu.

Soferii profesionisti cautati peste tot

Un alt domeniu in care vei gasi salarii bune si multe locuri de munca este cel auto. Un sofer profesionist poate sa castige peste 1500 de euro, indiferent ca vorbim despre locuri de munca in Olanda, in Danemarca sau in Frana. In Germania si Irlanda, un astfel de job poate sa fie remunerat cu peste 1800 de euro, ceea ce este relativ mult.

Meseriile ce privesc alimentatia aduc si ele destul de multi bani

Bucatarii sunt foarte bine platiti, putand sa castige pana la 3000 de euro in Norvegia. De asemenea, cei care lucreaza in agricultura se potbucura de salarii de peste 1700 de euro in Marea Brianie. Este adevarat ca sunt conditi destul de grele in agricultura iar munca nu este intocmai usoara, insa acest lucru nu ii sperie pe romanii care iubesc munca.

Cei mai castigati sunt cei care aleg sa lucreze pe un vas de croaziera

Poate romanii care raman cu cei mai multi bani in buzunar, sunt cei care aleg sa plece pe vase de croaziera. Acestia castiga peste 1500 -2000 de euro lunar si au marele avantaj de a avea cazarea si mancarea inclusa. Un mare avantaj este faptul ca, de regula, nu ai pe ce sa cheltuiesti bani atunci cand te angajezi pe un vas de croaziera iar programul este simplu: 3 luni pe mare, 3 luni acasa.

One thought on “Care sunt cele mai bine platite joburi in strainatate

  1. Joburile in domeniul medical sunt bine platite si in tara, dar totusi nu este ca in afara. Sora mea este medic primar in Italia si castiga foarte bine, nu se poate compara cu salariul posibil in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *