Cum poti sa obtii usor un credit daca lucrezi in strainatate

Chiar daca veniturile obtinute la joburile din strainatate sunt mai mari decat veniturile obtinute in Romania, cei 5 milioane de romani care lucreaza afara isi doresc, de multe ori, credite. Fie ca vorbim despre credite pentru nevoi personale sau credite ipotecare, acestea pot fi obtinute destul de simplu atata vreme cat sunt respectate niste conditii.

Daca vrei sa obtii un credit si lucrezi intr-un stat din Uniunea Europeana, poti sa obtii acest lucru atata vreme cat lucrezi in mod legal. Este adevarat ca ai nevoie de o documentatie destul de stufoasa si trebuie sa gasesti o banca destul de flexibila, care sa acorde astfel de credite, insa nu este imposibil.

Care sunt principalele conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine un astfel de credit

O prima conditie ar fi sa obtii venituri permanente pe teritoriul tarii in care lucrezi. Acest lucru inseamna sa ai o vechime de cel putin 1 an in tara in care lucrezi si sa nu ai credite restante, dar si asa te poti bucura numai de imprumuturile doar cu buletinul (vezi detalii pe creditcubuletinul.ro) oferite de catre IFN-uri. Pentru credite imobiliare, conditiile pot sa fie ceva mai dificile, existand banci care solicita codebite de la unele persoane care locuiesc in Romania.

O alta conditie este varsta. Majoritatea bancilor solicita o varsta de maxim 70 de ani la finalul perioadei de creditare. Exista si banci care ofera o flexibilitate mai mare, ridicand limita la 75 de ani, mai ales daca girantul este parintele celui care obtine credite.

Care sunt documentele de care ai nevoie pentru a obtine un credit, daca lucrezi in strainatate

Exista cateva documente esentiale, pe care trebuie sa le ai atat in original, cati si sub forma de copii. Ai nevoie de un contract de munca, de o carte de identitate, de un certificat de casatorie, daca este cazul, de permise de sedere si de munca din tara in care locuiesti, adeverinta de salariu, un extras de cont si documente care sa ateste faptul ca iti platesti la timp impozitele si taxele sociale. De asemenea, este nevoie de o fisa fiscala.
Toate documentele trebuie sa fie traduse si legalizate.

Care este valoarea maxima a creditului pe care il poti obtine

De regula, valoarea maxima poate sa fie destul de mare. Aceasta poate sa difere in functie de venitul pe care il obtii in strainatate, de gradul de risc pe care il prezinti si de mai multi astfel de factori.
Este cert, insa, ca daca lucrezi in strainatate poti sa obtii un credit in Romania. Nu este foarte usor sa faci acest lucru, insa nu este nici imposibil.

Sfaturi in ceea ce priveste creditele

  • Evita sa iei credite pentru lucruri de care nu ai nevoie;
  • Nu lua credite foarte mari;
  • Asigura-te ca ai cu ce sa platesti creditul, gandind intreaga creditare pe termen lung si foarte lung. Daca astazi ai un salariu bun in strainatate, gandeste-te la venitul pe care il vei avea peste 15-20 de ani, atunci cand te vei intoarce, probabil, in Romania.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *